Lees Pokerspelers

Veel mensen beschouwen internetpoker als een onpersoonlijk spel waarbij het oppikken van reads ingewikkelder is.

Het is moeilijk om het oneens te zijn met dit standpunt.

Verschillende kleine pokerspellen vertellen echter dat je misschien iets oppikt bij het online spelen dat veel mensen missen.

Met zulke “vertelt” bedoel ik de vele signalen die online spelers uitzenden om aan te geven of ze toevallige of frequente gebruikers zijn.

Als u dit over een tegenstander weet, kan dit u een heel eind helpen om betere beslissingen te nemen in cruciale potten.

In dit artikel zal ik mijn zeven beste tips bespreken om betere reads op tegenstanders te krijgen bij het spelen van online poker.

1. Tel het aantal tafels

De optie Een speler zoeken is beschikbaar in de meeste online pokerrooms.

Zoeken naar gamers direct op de site is een van de eenvoudigste methoden om beter te begrijpen tegen wie je het opneemt.

Als ze aan één of twee tafels spelen, zijn ze hoogstwaarschijnlijk vrijetijdsspelers.
Als ze echter aan tien tafels spelen, is de kans groot dat ze hun vaste grinders of zelfs professionals zijn.
Als ze ervoor kiezen om niet te worden doorzocht (wat de meeste sites toestaan), neemt hun kans op een behoorlijke gestage toename toe.
Onderzoek De benadering van een speler is verre van vlekkeloos, maar de resultaten zijn vaak eye-openers.

2. Automatisch opnieuw kopen en stapelgrootte

Een ander opvallend teken van een online pokerspeler is het bedrag van hun stapel en of ze de auto-rebuy-tool al dan niet gebruiken.

Aan een online pokertafel zullen de meeste vaste spelers zich inkopen voor het maximale bedrag, meestal 100 grote blinds (in no-limit hold’em-spellen).

De reden hiervoor is eenvoudig: als je voldoende bankroll voor het spel hebt (wat je zou moeten zijn) en een van de betere spelers bent, kun je het meeste winnen als je het meeste geld voor je hebt.

Aan de andere kant hebben recreatieve spelers vaak te weinig banken en kopen ze zich vaak in voor een klein bedrag dat kleiner is dan de limiet.

In tegenstelling tot reguliere spelers, zullen ze ook de auto-rebuy-functie niet gebruiken wanneer hun stapel onder een bepaald niveau zakt.

3. Inzetgrootte na de flop

Een andere gemakkelijke methode om recreatieve spelers te herkennen is door hun post-flop inzetgrootte.

In een cashgame zullen de meeste goede regulars zelden minder dan de helft van de pot na de flop betten.

Zwakkere spelers zullen vaak beduidend minder inzetten, soms zelfs het minimale inzetbedrag.

Dit toont een gebrek aan begrip van de wiskunde van het spel en is typerend voor casual spelers.

4. Een blinde in een ongunstige positie brengen

Een ander veelbetekenend teken van een online pokerspeler is de manier waarop ze de blinds plaatsen.

Voordat ze posten, wachten stamgasten bijna altijd tot de blinds naar hen toekomen. Aan de andere kant plaatsen recreatieve spelers de blinds vaak eerder, dat wil zeggen zodra ze aan de tafel gaan zitten.

Dit is het equivalent van twee keer je belasting betalen bij poker.

Niemand die serieus bezig is met dit spel zou ooit zoiets doen. Als je merkt dat iemand de jaloezieën in de verkeerde positie zet, zou je dat dan meteen kunnen noteren?

5. De chatbox informeert

Ik ben geen grote fan van het gebruik van de chatbox bij het spelen van online poker, omdat ik denk dat het afleidend kan zijn en je kan blootstellen aan lelijke, onaangename opmerkingen.

Het kan echter de moeite waard zijn om het van tijd tot tijd aan te zetten om uw tegenstanders snel te lezen.

Omdat de chatbox is uitgeschakeld, zal de overgrote meerderheid van de stamgasten nooit iets zeggen.

Recreatieve gamers daarentegen zijn veel meer geneigd om het te gebruiken. Ze zullen ook eerder de chatbox gebruiken om te klagen over hun ‘slechte geluk’.

6. Passieve deelname

‘Passief spelen’ is een andere typische benadering om spelers in online poker te lezen en een recreatieve speler te detecteren.

Met ‘passief spelen’ bedoel ik het maken van meerdere calls preflop en postflop voordat je foldt voor de showdown.

Deze strategie kan je ‘line’ (niet-showdown-winsten) ernstig verminderen en is meestal geen erg winstgevende methode om het spel te spelen.

Aan de andere kant zullen de regulars veel meer geneigd zijn om agressieve drie- en vierbets te plaatsen voor de flop.

Ze zullen ook meer geneigd zijn om agressief te blijven na de flop, door meer te betten, te raisen en te bluffen.

7. Timing is alles

Ten slotte geven deelnemers bij het spelen van online poker onbewust een verscheidenheid aan timing-aanwijzingen.

Bij het inzetten op value of bluffen zullen de beste regulars ernaar streven de timing te verhullen door voor elke actie dezelfde tijd te nemen.

Aan de andere kant zijn recreatieve spelers geneigd om overhaaste beslissingen te nemen die de kracht van hun hand onthullen.

Denk aan de eeuwenoude instant call op de flop. Als iemand me belt met de snelheid van het geluid, weet ik dat de speler geen tijd had om andere opties (zoals verhogen of folden) te overwegen.

Dit suggereert dat de man een middelmatige hand heeft, zoals een middle pair of een draw.

Als gevolg hiervan zal ik veel meer geneigd zijn om druk uit te oefenen op latere straten om de speler uit de hand te krijgen.

laatste gedachten

Hoewel we onze tegenstanders nooit zien bij het spelen van online poker op computers of mobiele pokersites, sturen vrijwel alle spelers nog steeds weinig signalen.

Deze kunnen niet alleen onthullen wat voor soort gamers ze zijn, maar ook informatie over hun handsterkte.

Geen van de hierboven genoemde strategieën werkt gegarandeerd.

Je zult experts tegenkomen die om welke reden dan ook maar aan één tafel spelen. Ze kunnen er ook voor kiezen om groot in te kopen of deel te nemen aan de chatroom.

De zeven hierboven geschetste vertellingen zullen je daarentegen bijna altijd een betere indicatie geven van het type tegenstander waar je tegen speelt en de sterkte van de hand van die speler.