Goede spelers verslaan in cashgames met kleine inzetten

Veel mensen lachen om cashgames met een kleine inzet, omdat ze vaak vol nieuwelingen of mensen zitten die geen idee hebben wat ze doen. Maar zelfs op de laagste niveaus van de huidige games worden er af en toe zeer competente goede spelers gevonden.

Natuurlijk moet je je concentreren op het identificeren en uitbuiten van de zwakke spelers in elk spel dat je speelt. Je zult echter op een gegeven moment te maken krijgen met deze meer getalenteerde tegenstanders.

Daarom zal ik in dit bericht een paar strategieën bespreken om met enkele van de betere spelers om te gaan en deze zelfs te verslaan, die je tegenkomt bij kleinere inzetten.

1. Houd de goede spelers aan je rechterkant van het veld.

Het eerste dat u moet doen om enorm succes te hebben in uw games tegen betere spelers, is een logistieke benadering te gebruiken in plaats van een strategie: probeer zo ver mogelijk te komen om deze sterkere spelers aan uw rechterkant te houden in plaats van aan uw linkerkant.

Het belang van positie in poker kan niet genoeg worden benadrukt. Zozeer zelfs dat, in een wedstrijd tussen twee even getalenteerde tegenstanders, de ene met direct werk aan de andere een aanzienlijk voordeel op lange termijn zal hebben.

Dit komt omdat in bijna elke hand de speler met de positie als laatste zal handelen. Deze spelers kunnen hun value bets en blufs plaatsen terwijl ze al weten wat je van je hand vindt. Jij, aan de andere kant, zult de hele tijd in het donker spelen.

Als je te maken hebt met iemand die dicht bij of boven je talentniveau zit, is dit een te grote berg om te beklimmen. Probeer deze spelers te allen tijde aan je rechterkant te houden.

2. Herken de onevenwichtigheden in hun spel

Vanuit strategisch oogpunt winnen we bij poker door fouten in het spel van onze tegenstander te ontdekken en die fouten vervolgens logisch uit te buiten.

Stel bijvoorbeeld dat een speler preflop 10% of meer van de tijd driebett. In dat geval heeft die speler zeker meerdere middelmatige handen, zo niet regelrechte blufs, in zijn drie-betting range omdat niemand zo vaak premium handen krijgt.

Je maakt misbruik van deze mismatch door ze lichter te vierbetten of ze breder te flatteren, vooral als je in een positie bent om de pot te stelen na de flop.

Deze strategie zou echter behoorlijk duur zijn in vergelijking met iemand die slechts 2% van de tijd driebets. In plaats daarvan, als de implied odds redelijk zijn, moet je je vier-betting range aanscherpen tot in wezen alleen de nuts en plat in positie met wat speculatieve handen.

Cashgames met kleine inzetten hebben het voordeel dat zelfs de beste spelers onevenwichtigheden in hun games kunnen hebben. Misschien zullen deze onevenwichtigheden zich op andere manieren manifesteren, zoals overmatige of onvoldoende continuation betting, barreling, float of bluffen op de river.

Zodra je deze fouten in hun spel hebt geïdentificeerd, is er meestal een eenvoudige logische teller om ze uit te buiten.

3. Drijf en verwijder meer potten op volgende straten

Het is van vitaal belang om wat meer potten te pushen tegen de betere regs, vooral op de turn en de river, met het risico te impliceren dat we zelf een beetje onevenwichtig tegen hen spelen. Dit kan het beste in positie worden gedaan (om de hierboven genoemde redenen) en vaak nadat de flop is gefloat.

Omdat een ander belangrijk minpunt van alle spelers met een lage inzet, vooral de goede, een gebrek aan oprechte wens is om om potten te strijden, werkt deze tactiek uitzonderlijk goed.

Dat wil zeggen, als je genoeg druk op ze uitoefent en hun hele stapel in gevaar komt, zullen ze meestal terugvallen zonder een stevige hand. En we weten allemaal hoe moeilijk het is om een ​​machtige hand te bouwen in dit spel.

Drijf daarom op de flop met verschillende kaarten die equity bevatten, zoals een gutshot, middle pair, bottom pair of zelfs aas-hoog. Als ze opnieuw vuren in de bocht, kun je ervoor kiezen om weer te drijven en hun wil op de proef te stellen op de rivier. Je kunt ook de turn semi-bluf raise gebruiken, die onderbenut maar behoorlijk succesvol is.

Je kunt natuurlijk een weddenschap plaatsen en deze meestal terugnemen als ze het opgeven en op de turn naar je checken.

Houd er altijd rekening mee dat in de meeste gevallen niemand iets uitstekends in Hold’em heeft. Gebruik de kracht van positie in je voordeel door te strijden om meer potten in latere straten wanneer niemand iets bijzonders heeft — vooral tegen betere spelers.

4. Probeer de betere spelers in jouw voordeel te beïnvloeden.

De uiteindelijke benadering is minder technisch en meer gericht op het psychologische aspect van het spel. Je kunt jaren bezig zijn met het leren van geavanceerde theorie, maar de waarheid is dat ervaren spelers niet veel fouten maken. Dit is waarom ze zo uitdagend zijn om te verslaan.

Het mooie van de lagere beperkingen daarentegen is dat vrijwel iedereen ernstige mentale lekkage heeft. Dit betekent dat spelers op deze grenzen niet zo goed omgaan met tegenslag als spelers op hogere niveaus. Ze vatten het persoonlijk op, ‘stoom’, en laten het hun prestaties beïnvloeden.

Dus, hoe breng je iemand in beweging? U kunt dit bereiken door een sterke hand tegen hen te houden. Om voor de hand liggende redenen is het echter om voor de hand liggende redenen een slechte strategie om op een gelukkige manier te gokken om iemand gekanteld te krijgen.

De meest gebruikelijke techniek om iemand te beïnvloeden is om het heft in eigen handen te nemen en als het ware ‘onder de huid te kruipen’. Ik heb het niet over chatroom-shenanigans of andere schendingen van de etiquette. Ik heb het over het kantelen van tegenstanders met je spel — dat wil zeggen, in meer handen blijven, vechten voor meer potten en ze vaak preflop raisen, zoals ik hierboven al aangaf.

Meestal selecteer ik een fatsoenlijke regular op wie ik een positie heb en probeer voor elke pot te vechten terwijl ik zo onaangenaam mogelijk ben. Dit wordt alleen gedaan om te proberen de speler te overtuigen of op zijn minst die specifieke tegenstander aan mij te laten denken.

Het is vermeldenswaard dat ik dit slechts voor één sessie zal doen en dan in alle volgende sessies weer normaal zal spelen. Als je de hele tijd maniakaal probeert te spelen tegen de betere regs, zul je uiteindelijk degene zijn die wordt misbruikt.

laatste gedachten

Er is geen waterdichte manier om ervaren pokerspelers te verslaan. Je zult ze nooit kunnen “verpletteren”, omdat ze niet genoeg fouten maken om het te laten gebeuren. Dit is waarom ik zo’n groot voorstander ben van tafelselectie en dingen simpel houden door zo vaak mogelijk te spelen tegen recreatieve spelers.

Maar zelfs tegen de betere stamgasten met lagere inzetten kun je je kansen vergroten door ze aan jouw kant te krijgen en zelfs te proberen ze te kantelen met wat overagressief of onaangenaam spel gedurende een sessie.

Zelfs als je niet veel van een hand hebt, moet je zoeken naar de onevenwichtigheden in hun spel en vechten voor een paar extra potten in de laatste straten tegen hen. Als je deze methoden gebruikt, zul je ontdekken dat je minder verliest en zelfs geld verdient tegen deze tegenstanders met een hogere inzet.